Dr Doleviczényi Zoltán PhD. plasztikai sebész, fül orr gégész, fej-nyaksebész szakorvos
A mellplasztika során előnyösen megváltoztathatjuk a mell alakját, méretét, illetve az esetleges aszimmetriát is.
 
Mellnagyobbítás:
az ideális nagyságú mell kérdése rendkívül összetett, sokféle vágy, igény, életkori-alkati adottság befolyásolhatja. Van aki éppen csak kicsit nagyobb, kicsit feszesebb természetes alakú melleket szeretne, sokan pedig a dekoltázst is kiemelő, az eredetinél látványosan nagyobb mellet szeretne.  Ezeknek összehangolása a konzultáció során történik: együtt megbeszéljük, hogy mit szeretne Ön és kiválasztjuk a megfelelő méretű és alakú implantátumot és a behelyezés módját. Az implantátum formája lehet kerek, mely a dekoltázs területén is kellően kidomborodik, vagy anatómiai forma, mely inkább természetes megnagyobbodást ad. Az implantátumot helyezhetjük mirigyállomány alá, izom alá vagy dual plane technikával. A metszést vezethetjük a mell alatt, a bimbóudvar területén, vagy a hónaljban. A gondos egyeztetés után próbával ellenőrizzük a kiválasztott implantátumot.
 
Évtizedek óta a legeredményesebb megoldást a szilikon implantátumok jelentik, bizonságosak és az általunk alkalmazott implantátumok kitűnő minőségűek, gyártói hosszútávú garanciát vállalnak.
A konzultáció során együtt kiválasztjuk a megfelelő méretű, formájú implantatumot-és gyártót!
Kizárólag megfelelő referenciával rendelkező, kiváló minősítésű, a világ vezető implantátumgyártó cégek termékeit használjuk (Mentor, Polytech, Allergan)
 
A mellek emelése-felvarrása
Az emlő állományának megereszkedése elkerülhetetlenül bekövetkezik. Olykor már fiatal korban is látható, de leggyakrabban a szülést-szoptatást, vagy fogyást követően alakul ki.
 A műtét után ismét megfelelő magasságba kerülnek a bimbók, kitöltötté válik a korábban petyhüdt, megereszkedett mell. Korrekcióra lehetőség nyílik felvarrással-önálló eljárásként, vagy ha kicsi a mirigyállomány, akkor implantátummal kombinálva is.
Többféle technika áll rendelkezésünkre a kívánt átalakítás függvényében, a legkorszerűbb a bimbó körüli metszés, melyet függőleges metszéssel egészíthetünk ki, ezzel érhető el a legkevesebb látható heg, leggyakrabban nincs szükség a sokszor látott további kiegészítő metszésre.
 
A mell kisebbítése

 Sokaknak a nagyobb mell okoz panaszt, mely lehet esztétikai jellegű, de hát-deréktáji fájdalmat, vagy bőrgyulladásokat is okozhat, akadályozhatja a mozgást, sportolást.
Ezen panaszokra kínál megoldást a mellkisebbítés, melynek során a megnövekedett zsír és mirigyállomány egy részét távolítjuk el, előre megbeszélt méretűvé és alakúvá képezzük a melleket, a bimbót szintén magasabbra helyezzük.
 
A műtétet altatásban végezzük, így teljesen fájdalmatlan.
 
 
A műtét előtt:
 • személyes konzultáció plasztikai sebésszel
 • kellemes, nyugodt környezetben tudja elmondani az elvárásait- kívánságait és ehhez megfelelő időt biztosítunk!
 • a vizsgálatot követően részletesen megbeszéljük, hogy hogyan, milyen technikával lehet elérni az Ön számára legkedvezőbb eredményt, választhat a lehetőségek közül, majd együtt hozzuk meg a döntést.
 • a műtét előtti és utáni teendőket, átmeneti életmódbeli változtatásokat is átbeszéljük.
 • szükséges vizsgálatok
 • az általános kivizsgálás (vérvétel, mellkas röntgen, EKG)
 • hormonvizsgálat
 • emlő UH/mammographia
 • konzultáció altatóorvosunkkal
 
A műtét után:
 • varratszedés 2 hét múlva
 • melltartó viselése szükséges 6 hétig
 • kímélő életmód 4 hétig javasolt
        
A műtét előtt és után véralvadást gátló injekciót kell kapni.